26 Οκτ 2010

Διαχείριση Προχείρου των windows

Η εφαρμογή Ditto είναι μια απίστευτη εφαρμογή, που μια καλή ψυχή κατασκεύασε και μας την προσέφερε ελεύθερα.

Όπως θα ξέρεις, κάθε φορά που αντιγράφεις κάτι στον Η/Υ, αυτό περνά στο Πρόχειρο των windows. Και κάθε φορά που αντιγράφεις κάτι, το προηγούμενο στοιχείο χάνεται - για πάντα. Αυτό ακριβώς κάνει το Ditto: κρατά το ιστορικό το Προχείρου επ΄ άπειρον! - ή για όσο εμείς θα ορίσουμε.

Η εφαρμογή είναι πολύ καλά σχεδιασμένη, με χρησιμότατες δυνατότητες και πολλές επιλογές. Θα μπορούσε να γράψει κανείς σελίδες. "Πιάνει" κάθε μορφή δεδομένων από το clipboard. Τα δεδομένα αποθηκεύονται σε μία βάση δεδομένων - ένα αρχείο που εμείς επιλέγουμε - άρα, μπορούμε να το μεταφέρουμε σε άλλο ΗΥ, να το αποθηκεύουμε, να παίρνουμε αντίγραφα (εκδοχές του) κλπ. Μπορούμε να αποθηκεύουμε "clips" (στοιχεία που αντιγράφηκαν) σε ομάδες (κατηγορίες) που εμείς δημιουργούμε για μελλοντική χρήση, ακόμα και να τα εξάγουμε για χρήση σε άλλον ΗΥ. Εύκολα βλέπουμε πότε αντιγράφηκε ένα clip και τι περιέχει (προεπισκόπηση με ένα πλήκτρο). Μπορούμε ακόμα να στέλνουμε αυτόματα clips από έναν ΗΥ σε άλλον μέσα στο τοπικό δίκτυο!

Αντί να παλεύουμε από το ένα παράθυρο στο άλλο όταν θέλουμε να αντιγράψουμε μαζικά στοιχεία από ένα πρόγραμμα σε άλλο, "μαζεύουμε" να στοιχεία μας και πάμε στο άλλο παράθυρο και κάνουμε τις επικολλήσεις. Και άλλα πολλά.

Και βέβαια υπάρχει σε διάφορες γλώσσες, και επειδή δεν υπήρχε στα ελληνικά, το μετέφρασα ώστε να το έχουμε και σε ελληνικό περιβάλλον.

Και σα να μην έφταναν αυτά, υπάρχει και σε φορητή μορφή επίσης. Μπορείς δηλαδή να το τρέχεις όποτε θέλεις, σε όποιον ΗΥ κάθεσαι να δουλέψεις, τρέχοντάς το από ένα φλασάκι που έχεις μαζί σου - μπορείς δηλ. να έχεις διάφορες πληροφορίες για επανάχρηση (κείμενα φορμαρισμένα ή μη, εικόνες κλπ.).

Η σελίδα του προγράμματος είναι αυτή.

Στο αρχείο αυτό θα βρεις όλα τα απαραίτητα αρχεία (Ditto Clipboard Manager 3.16.08.00) - το αρχείο εγκατάστασης (installer), τη φορητή έκδοση, και την ελληνική γλώσσα (ένα αρχείο xml το οποίο θα τοποθετήσειςς στο φάκελο των γλωσσών).

Have fun!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου