2 Φεβ 2009

Διαχείριση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η λύση που παρουσιάζεται εδώ για τη διαχείριση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Η/Τα) είναι ολοκληρωμένη - δηλ. θα καλύψει όλες τις ανάγκες του συνηθισμένου χρήστη που θέλει ευχρηστία και ασφάλεια.

Πρόκειται για φορητή εφαρμογή. (Δες εδώ.) Τρέχει από οποιαδήποτε τοποθεσία. Ανοίγεις το φάκελο, τρέχεις το εκτελέσιμο αρχείο "ThunderbirdPortable.exe" και έχεις μπροστά σου όλο σου το Η/Τα: να πάρεις να στείλεις να διαχειριστείς τα μηνύματά σου κλπ. Μια πλήρης εφαρμογή, και σε ελληνικό περιβάλλον.

Η εφαρμογή συνοδεύεται και από διαχείριση βιβλίων διευθύνσεων. Μπορείς να έχεις περισσότερα από ένα, καθώς και να τα εισάγεις/εξάγεις σε άλλους λογαριασμούς/εφαρμογές.

Καθώς τρέχει από οποιαδήποτε τοποθεσία, μπορείς να αντιγράψεις το φάκελο σε ένα οποιοδήποτε ψηφιακό αποθηκευτικό μέσο (σκληρό δίσκο, φλασάκι κλπ.). Βάζεις λοιπόν το φάκελο σε ένα φλασάκι, και βάζεις το φλασάκι σε οποιοδήποτε ΗΥ με windows (σε φίλο, σε internet cafe κλπ.) - και έχεις μπροστά σου όλο το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σου.

Έχεις πολλά emails; Κανένα πρόβλημα: κάνε αντίγραφα του φακέλου... όσα θέλεις. Φυσικά το μόνο πρόβλημα είναι ο όγκος του φακέλου που θα αυξάνεται όσο αυξάνεται το περιεχόμενο του Η/Τα σου (μηνύματα).

Έτσι επίσης μπορείς εύκολα να έχεις αντίγραφα ασφαλείας των emails σου μαζί με την εφαρμογή ως πλήρες πακέτο.

Μπορείς να έχεις συγχρόνως το Thunderbird εγκατεστημένο κανονικά στο σύστημά σου ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή διαχείρισης ΗΤα, και επίσης και φορητό (δηλ. σε φάκελο όπως είπαμε). Όμως το πρόγραμμα δεν μπορεί να τρέξει ταυτόχρονα και με τους δύο τρόπους, και αυτή η λογική είναι πολύ χρήσιμη: όταν η εφαρμογή τρέχει στον ΗΥ το σύστημα ξέρει (η εφαρμογή ενημερώνει το μητρώο (registry)) ότι η εφαρμογή διαχείρισης ΗΤα είναι τη στιγμή εκείνη η συγκεκριμένη εφαρμογή (από όπου τρέχει), και έτσι εάν εκείνη τη στιγμή κάποια άλλη εφαρμογή στείλει αίτημα που αφορά σε ΗΤα (εάν π.χ. κάνεις κλικ σε μια ιστοσελίδα για να στείλεις email) το σύστημα θα στείλει την εντολή στο Thunderbird. Έτσι μπορείς να επιλέγεις το "τρέχον email σου" χωρίς να σε νοιάζει τι προγράμματα και ρυθμίσεις έχει ο ΗΥ στον οποίο κάθεσαι.

Κατέβασέ το από εδώ έτοιμο - το έχω ετοιμάσει σε ελληνικό περιβάλλον και είναι έτοιμο να το τρέξεις. Φυσικά πρέπει να ρυθμίσεις το email σου (ρυθμίσεις του παρόχου mail server), πράγμα που θα σού το ζητήσει όταν το ξεκινήσεις. Εάν πρόκειται για έναν λογαριασμό του Gmail, οι ρυθμίσεις (POP3, SMTP) γίνονται αυτόματα (φυσικά θα χρειαστείς τα προσωπικά στοιχεία πρόσβασης). Μέσα από το πρόγραμμα, κάνε ενημέρωση από το μενού 'Βοήθεια > Έλεγχος για ενημερώσεις'.
Σημείωση: για πιο προχωρημένους, υπάρχει η νέα έκδοση 3.0, την οποία μπορείς να κατεβάσεις από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου