11 Ιαν 2009

Τι να περιμένεις - και τι όχι

Αυτή η σελίδα γίνεται στον ελεύθερο χρόνο και δεν δεσμεύομαι για ανταπόκριση σε ερωτήσεις. Αν θέλεις να προσφέρεις ή να διορθώσεις, μπορείς να συμπληρώσεις σχόλια κάτω από τις δημοσιεύσεις. Έτσι κάποιοι (και εγώ ανάμεσά τους) ίσως έχουν λόγο να σε ευχαριστούν.

Μια παροιμία λέει "κάλιο μάθε μου να φυτεύω φασόλια παρά να μού δώσεις ένα πιάτο φασολάδα". Κάθε καλό έχει τη θυσία του: όσο προσπαθούμε τόσο μαθαίνουμε. Αποτελεί βασική αρχή της μάθησης να μη δίνεις ποτέ μασημένη τροφή. Μην τα περιμένεις έτοιμα, δεν θα σε πάει κανείς μέχρι το τέλος του δρόμου σου - ακολούθησε τις υποδείξεις και ψάχνε. Εάν δεν θέλεις να μάθεις κανένας δεν πρέπει να σε αναγκάσει να μάθεις, ενώ εάν θέλεις να μάθεις κανένας δεν μπορεί να σε σταματήσει.

Οι πληροφορίες αφορούν κυρίως χρήστες των windowsXP (που είναι τα πιο διεδεδομένα windows στους Έλληνες χρήστες) και όχι μόνο. Θα βρεις τρόπους για να βελτιώσεις την καθημερινή σου δουλειά, όπως επίσης παραπομπές σε ελεύθερα προγράμματα και οδηγίες χρήσης.

Όταν δεις ένα σύνδεσμο "κατέβασέ το" για να αποκτήσεις αρχείο(α): κάνοντας κλικ θα βρεθείς σε μία σελίδα από όπου πατώντας "Click to start download" θα κατεβάσεις το αρχείο στον ΗΥ σου. Το αρχείο που θα κατεβάσεις συνήθως θα είναι συμπιεσμένο αρχείο της μορφής *.zip και μπορείς να το ανοίξεις με δύο τρόπους:
α. Εάν βρίσκεσαι σε WinXP+ το σύστημά σου ήδη βλέπει το αρχείο και τα περιεχόμενά του.
β. Με κάποιο πρόγραμμα που δημιουργεί/βλέπει συμπιεσμένα αρχεία. Ένα τέτοιο ελεύθερο πρόγραμμα είναι το "7zip" - το οποίο μπορείς να κατεβάσεις από εδώ στην φορητή του έκδοση.

Επίσης χρήσιμα κατεβάσματα θα βρεις στο μενού "Διάφορα καλούδια".

Όταν δεις παραπομπή σε βίντεο, συνιστώ να δεις τα βίντεο σε πλήρη οθόνη (πατώντας το σχετικό κουμπάκι στο κάτω μέρος).

Εάν σε ενδιαφέρει κάποια ενότητα όπως π.χ. η επεξεργασία εικόνας, είναι προτιμότερο να διαβάσεις τα άρθρα με τη σειρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου