11 Μαρ 2010

Για να περιορίσουμε το spam

Συχνά επικοινωνούμε μέσω Email. Ως γνωστόν υπάρχει το πρόβλημα του spam. Μπορούμε ο καθένας να κάνουμε κάτι για να το περιορίσουμε. Ακολουθήστε τις παρακάτω σύντομες οδηγίες και θα ωφεληθούμε όλοι μας.

Είτε όταν δημιουργούμε νέο μήνυμα είτε όταν προωθούμε ένα μήνυμα, η συνήθης ρύθμιση του email-client (ec: πρόγραμμα διαχείρισης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) είναι να αφήνει εμφανείς τις διευθύνσεις των αποδεκτών. Δηλ. ο κάθε αποδέκτης βλέπει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των υπολοίπων.
Κακή συνήθεια. Διότι διάφορες σκουπιδομηχανές του διαδικτύου συλλέγουν με διάφορους τρόπους ηλεκτρονικές διευθύνσεις και έτσι πολλαπλασιάζεται το spam. Ας δούμε πώς μπορούμε να στέλνουμε μηνύματα χωρίς να φαίνονται οι διευθύνσεις των αποδεκτών.
Η διαδικασία είναι απλή και ισχύει για όλους τους email-client.

Δημιουργούμε μια νέα επαφή στο Βιβλίο Διευθύνσεων με τα στοιχεία:
- όνομα : "Μη εμφανείς"
- επίθετο : "παραλήπτες" [ή κάτι παρεμφερές]
- διεύθυνση Η/Τα : [βάζουμε εδώ το δικό μας email]

Σε κάθε νέο ή προωθούμενο μήνυμα
στο πεδίο "ΠΡΟΣ" βάζουμε ως παραλήπτη τον "Μη εμφανείς παραλήπτες"
και ΟΛΟΥΣ τους αποδέκτες τους βάζουμε
όχι ως "Προς" ούτε ως "Κοινοποίηση" αλλά ως "ΚΡΥΦΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ".

Έτσι δεν θα εμφανίζονται οι διευθύνσεις των παραληπτών.
Επίσης όταν προωθούμε ένα μήνυμα, φροντίζουμε να σβήσουμε τις διευθύνσεις μέσα από το σώμα του μηνύματος, εάν εμφανιστούν εκεί.

Εκτός αυτού υπάρχει και μια άλλη σημαντική χρησιμότητα. Δεν αποκαλύπτουμε διευθύνσεις τρίτων. Όλοι θα προτιμούσαμε να μην κοινοποιείται το email μας, έτσι δεν είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου